joi, 30 iulie 2015

STOCAREA VIDEO, DIN CE IN CE MAI DIFICILA


stocOdată cu ascensiunea supravegherii video în mediul organizațiilor, utilizatorii și integratorii sunt îngrijorați de modul în care vor administra fluxul de date.
Potrivit unui studiu efectuat de Seagate, un producător de hard-drive-uri optimizate pentru supraveghere, la care au participat aproximativ 1.100 de integratori și executivi din domeniul IT, 74% din respondenți spun că numărul camerelor de supraveghere utilizate va crește în următoarele 12 luni, în timp ce importanța analizei video va crește în aceeași perioadă. De asemenea, trei sferturi dintre respondenți susțin că se așteaptă ca importanța strategică a supravegherii video să crească, scrie Security InfoWatch.
Raportul, denumit ,,Trend-uri din Supravegherea Video”, prezintă răspunsuri din partea organizațiilor din servicii de producție, banking, finanțe, tehnologice, transport și retail din SUA, Marea Britanie, China și Brazilia. În document se arată faptul că majoritatea afacerilor folosesc peste 200 de camere de supraveghere care funcționează constant. Respondenții au spus că numărul mediu de camere instalate este 249, fiind utilizate pentru colectarea datelor. Numărul este mai mare în SUA și Marea Britanie, unde numărul mediu este de 349 de camere. De asemenea, 34% dintre respondenți au declarat că numărul camerelor de supraveghere a crescut în mod semnificativ în ultimele 12 luni.
Craig Carmichael, analist Seagate, a spus că a fost surprins de cererea înaltă pentru supraveghere video. ,,Nu cred că am fost surprinși despre cât de puternică este cererea, ci despre faptul că este constantă pe piețe verticale și în zone geografice diferite. Povestea piețelor verticale este interesantă. Există sectorul guvernamental și cel al producătorilor, unde observăm o creștere agresivă a supravegherii video, însă nu am observat piețe care să fie sub medie, așa că cererea este puternică pe toate domeniile”, a spus acesta.
Aubrey Muhlach, reprezentant Seagate, a spus că oamenii au început să descopere faptul că datele obținute în urma supravegherii video sunt foarte valoroase, mai ales când sunt aplicate și soluții avansate de analiză video. Acesta ar putea fi un motiv pentru faptul că organizațiile păstrează materiale video pe perioade mai mari de timp față de anii trecuți.
Potrivit studiului, 27% dintre respondenți păstrează datele video pentru perioade mai  mari de un an sau mai mult, iar 23% au spus că păstrează datele de la 90 de zile până la un an de zile. 14% au spus că păstrează datele între 60 și 90 de zile, 23% între 30 și 60 de zile și doar 11% le păstrează pentru mai puțin de 30 de zile.
Totuși, perioada mai mare de retenție a datelor nu poate fi respectată dacă drive-urile utilizate nu pot suporta procesele complexe care apar odată cu administrarea datelor video.
,,Unul dintre cele mai mari costuri, pe măsură ce oamenii își construiesc sistemul de supraveghere, este stocarea. Un lucru pe care l-am descoperit este că oamenii folosesc cele mai ieftine drive-uri pentru a-și stoca datele, soluție care pare o investiție bună, însă putem observa eșecuri timpurii ale acestor drive-uri. În mod normal, utilizatorii cumpără drive-uri de clasă desktop și le conectează la sistem. Acele drive-uri nu sunt construite pentru a funcționa cu un număr masiv de camere care au capacități mari de streaming și nu pot funcționa toată ziua, în fiecare zi”, a explicat Muhlach.
Având în vedere faptul că numărul camerelor de supraveghere crește, crește și volumul datelor generate, respondenții fiind îngrijorați despre modul în care pot stoca și menține materialul video. 47% dintre aceștia spun că organizațiile lor se confruntă cu probleme legate deîntreținere a datelor, iar 44% cu capacitatea. Alte provocări înfruntate de organizații sunt recuperarea datelor (44%), fiabiliate (40%), viteză (40%) și cost (38%).
87% dintre respondenți au spus că supravegherea video devine din ce în ce mai greu de administrat și 94% au spus că vor primi investiții mai mari pentru infrastructură, pentru a rezolva această problemă. Studiul a mai arătat faptul că respondenții folosesc soluții tradiționale de stocare (85%), dar și forme de servicii cloud (83%).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu