joi, 10 septembrie 2015

IFA Berlin 2015. "Webcam-ul viitorului" are laser si infrarosu, iar frigiderul "smart" este dotat cu 4 camere foto


Cei mai multi dintre noi folosim camerele foto de pe smartphone-uri pentru selfie-uri si ca sa imortalizam multe momente dragi.
Dar, in curand am putea sa le folosim la cu totul altceva. La IFA Berlin, cel mai mare targ de tehnologie european au fost prezentate solutii inedite.
Webcamul viitorului nu este doar o simpla camera video, ci una cu infrarosu si laser. Adica te poate decupa cu exactitate, ca si cum ai avea in spate un ecran verde, ca-n televiziune. Si puteti face si streaming, iar imaginea voastra sa fie suprapusa, sa nu mai fie altcineva in afara de voi. Oricine vine in spatele vostru nu va fi vazut, pentru ca nu recunoaste decat persoana din fata webcamului.
Tehnologia Intel RealSense este de viitor si va echipa in curand cam toate laptopurile de pe piata. Si va putea prelua si gesturi, ca-n Misiune Imposibila sau Omul de Fier. Sau ar putea sa ne cloneze intr-un mediu virtual. Evident, acest model nu e doar pentru Facebook, ci am putea deveni personaje in jocuri video sau ne putem scoate la imprimanta pentru un bibelou din mileniul 3.
O tehnologie pe care o asteptam pe smartphone-urile din 2016, sunt camerele care isi dau seama unde ne aflam in spatiu. Secretul acestei tehnologii sunt camerele instalate pe spate, care pot sa-si dea seama de forma obiectelor din jurul utilizatorului si distanta in care se misca. Asta ii permite utilizatorului sa transforme ecranul intr-un spatiu de joaca virtual si foarte convigator. Cu ajutorul aceste tehnologii de la Google, numita Tango, sufrageria noastra ar putea deveni camp de lupta pentru monstrii virtuali.
Tot la IFA Berlin 2015 a fost prezentat un frigider de la Grundig care are patru camere in interior. La ce sunt bune? Ca sa ai poze cu tot ce ai in frigider. Cu o aplicatie de pe mobil sau tableta, poti sa vezi in permanenta ce ai in frigider. Fiecare raft este fotografiat, iar asa stii cand mergi la cumparaturi ce iti lipseste din frigider pentru cina perfecta.
De asemenea, cu aceasta tehnologie puteti sa aflati foarte usor cine a dat iama azi-noapte ... prin frigider.



s

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu