marți, 25 august 2015

„IMPOSIBIL DE FURAT”. BICICLETA CU SISTEM DE SECURITATE


„Imposibil de furat”. Bicileta cu sistem de securitate VIDEOTrei tineri chilieni susțin că au inventat o bicicletă.„imposibil de furat”. Yerka este dotata cu un sistem de securitate ingenios.

Trei tineri antreprenori din Chile susţin că au găsit o soluţie pentru problema cu care se confruntă mulţi dintre biciclişti. Cristóbal Cabello, Andrés Roi Eggers şi Juan José Monsalve au inventat bicicleta „imposibil de furat”, scrie realitatea.netYerka” nu este prevăzută, aşa cum s-ar aştepta unii, cu un lanţ sau un antifurt complicat de deschis. Dimpotrivă: însuşi cadrul bicicletei are funcţie de securitate, relatează CNN.
Cum este posibil? Acesta are o parte mobilă care se poate dezasambla şi reataşa la bicicletă, astfel încât hoţii ar trebui să taie întreaga bicicletă dacă ar vrea să o ia.
Chiar dacă la prima vedere poate părea complicat, în realitate, posesorul unei „Yerka” nu are nevoie decât de 10 secunde pentru a o „încuia”.
Cristóbal, Andrés şi Juan au început să lucreze la prototip în perioada în care erau studenţi. Ulterior, tinerii au renunţat la facultate tocmai pentru a se dedica acestui proiect. Au reuşit să oţină 100.000 de dolari din partea unui fond de stat, aşa că dezvoltarea ideii a prins contur rapid.
Mai departe însă, cei trei au preferat să apeleze la ajutorul platformei de crowdfunding Indiegogo pentru a-şi vinde produsul.
„Am ales această variantă pentru că este cea mai simplă metodă de a-ţi face produsul cunoscut în întreaga lume”, a explicat Cristóbal. „Este un site internaţional foarte bine cunoscut, iar clienţii pot plăti în siguranţă cu un card de credit. Este cel mai sigur mod de a-ţi administra banii”, a adăugat el.
Aproape 200 de biciclete „Yerka” au fost cumpărate până acum de persoane din Statele Unite ale Americii, Australia, Hong Kong, Noua Zeelandă, Chile. Printre clienţi s-au aflat şi câţiva europeni.
Primele 100 biciclete au fost vândute cu 400 de dolari, apoi preţul pentru următoarele a crescut la 500 de dolari. În viitor, preţul s-ar putea stabiliza în jurul sumei de 600 de dolari.
„În următorii patru ani, obiectivul nostru este să ajungem să vindem circa 300 de biciclete pe lună, în întreaga lume. Dar cel mai important scop al nostru este ca cei care ne sunt clienţi să spună Bicicleta aceasta este grozavă! Iubim bibicleta pe care ne-aţi vândut-o şi vom răspândi vestea”, a spus Cristóbal Cabello în cele din urmă.
Componentele mecanice ale bicicletei sunt realizate în Taiwan, rama şi furca din oţel sunt produse în China, în vreme ce de asamblarea sa se ocupă o fabrică din Shanghai.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu