
Context
Securitatea cibernetică este un subiect relativ nou, de o importanţă majoră, în contexul dezvoltării explozive a tehnologiei.
Suntem din ce în ce mai dependenţi de dispozitive informatice, conectate la Internet, ceea ce duce la apariţia riscurilor aferente mediului cibernetic.
Avem infrastructuri critice care trebuie protejate.
Cetăţenii şi firmele trebuie să fie informate corect despre ceea ce constituie cea mai mare ameninţare din istorie - războiul cibernetic.
Telefoanele, calculatoarele, sistemele SCADA şi alte echipamente pot fi ţintele unor atacuri cibernetice.
Datele personale ne pot fi accesate de la distanţă prin smartphone, iar reţelele sociale pot fi o cauză a spargerilor de locuinţe.
Multe firme din România care sunt tentante pentru criminalitatea organizată nu cunosc care este numărul de urgenţă de apelat la IGPR, la CERT-RO sau la SRI, în caz de atac. Mai mult, ca în orice ţară din UE, există o reţinere să denunţi faptul că ai fost atacat.
România are un Centru de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică care este dat ca un exemplu de bune practici de către UE şi de către Uniunea Internaţională a Telecomunicaţiilor. De asemenea, SRI s-a remarcat prin eficienţă şi operativitate în lupta cu inamicii cibernetici.
Apărarea în faţa atacurilor cibernetice nu mai este o opţiune, ci o necesitate.
Una din primele soluţii pentru protejarea faţă de atacurile cibernetice este educaţia în acest domeniu.
De asemenea, România are nevoie de o legislaţie simplă, uşor de înţeles şi de aplicat, care să pună accent pe prevenire. Orice reverberaţie puternică, fie ea geopolitică, militară sau naturală (cutremur, inundaţie) poate fi pretext pentru a declanşa un val de atacuri cibernetice la nivel global.
Războiul cibernetic va prefaţa, însoţi sau chiar înlocui războaiele clasice.
Subiecte propuse spre dezbatere în cadrul evenimentului:







Toate evenimentele BURSA anterioare au înregistrat un mare interes, atât din partea participanţilor în sală(peste 200 de participanţi/eveniment), cât şi a speakerilor invitaţi (miniştri, secretari de stat, preşedinţi de bănci, fonduri de garantare/contragarantare, societăţi de asigurare, companii din economia reală, etc.) dar şi de acoperirea mass-media.
La conferinţă vor fi prezenţi aproximativ 200 de participanţi:











Preţ: 65 de euro (plus TVA) participarea.
Formular participare.
sursa: http://www.bursa.ro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu