miercuri, 6 mai 2015

OmniTrax - sistem ascuns de detectie la efractie

Descriere
OmniTrax este un sistem ascuns de detectie la efractie perimetrala ce utilizeaza cabluri ingropate pentru a genera un camp invizibil de detectie radar. Cablurile ingropate creeaza un camp de detectie ce urmareste terenul, volumetric, ce identifica tintele pe baza dimensiunii acestora, conductivitatii si miscarii prin camp.

Cablurile pot fi ingropate sub pamant la o adancime de aproximativ 23 cm (9 in.) in diverse materiale incluzand pamant, nisip, lut, beton si asfalt. Aceleasi cabluri care genereaza campul volumetric asigura deasemenea alimentarea si comunicatiile pentru intregul sistem, facand instalatia definitiva practic de nesabotat.

Destinatie
OmniTrax este o componenta indispensabila a oricarei solutii de securitate de nivel mediu sau inalt desfasurata de-a lungul unui perimetru exterior mare. Este in special foarte potrivit pentru aeroporturi, baze militare, penitenciare, si locatiile protejate ale infrastructurii critice cum ar fi utilitatile si industria compusilor chimici.

Cum functioneaza
OmniTrax foloseste perechi de cabluri coaxiale "permeabile" ca senzori pentru a crea un camp de detectie electromagnetic invizibil. In fiecare pereche, un cablu transmite impulsuri de energie codate care sunt receptionate de celalalt cablu. Tehnica impulsurilor codate, in curs de patentare, permite OmniTrax sa identifice multiple intruziuni simultane si sa determine locul cu o precizie de 1 metru.

In plus, tehnologia impulsurilor codate OmniTrax permite ca diferite praguri de detectie sa fie setate metru cu metru de-a lungul intregii lungimi a perimetrului, imbunatatind considerabil sensibilitatea intregului sistem (imbunatatind raportul semnal-zgomot).

Probabilitate de detectie a unui intrus de 35 kg (77 lbs.) ce trece drept prin campul de detectie este mai mare de 99%, cu un grad de incredere de 95%. Orice incercare de sabotare a cablurilor, a procesorului sau a cutiei va provoca o alarma.


Configuratia sistemului
Doua configuratii diferite a cablurilor de transmisie si de receptie sunt disponibile: cablu unic (cablurile de transmisie si de receptie sunt dispuse sub acelasi invelis) si cablu dublu (cabluri separate de transmisie si receptie ingropate in doua santuri paralele). Fiecare procesor OmniTrax poate superviza una sau doua perechi de cabluri transmisie / receptie, de orice tip. Cablul unic necesita doar un singur sant sau fanta si genereaza un camp electromagnetic de aproximativ 1m (3.3 ft.) inaltime si 2 m (6.6 ft.) latime. Cablurile duble sunt ingropate separat, dar paralel unul cu celalalt, la o distanta de 1.5 - 2 m (4.9 - 6.5 ft.) si produc un camp electromagnetic de aproximativ 1 m (3.3 ft.) inaltime si 3 m (9.8 ft.) latime.

Raportarea alarmelor poate fi realizata local sau prin retea de comunicatie (protocol RS-422 prin fibra optica sau cablu cu perechi de fire torsadate), sau contacte de releu. Reteaua de comunicatie permite setarea de la distanta si calibrarea de la centrul de control care reduce semnificativ timpul tehnicianului in teren si scade costurile totale ale beneficiarului. Lungimile zonelor OmniTrax sunt definite prin software, permitand o maxima flexibilitate la configurarea sistemului.

Suplimentar, in functie de lungimea perimetrului si cerintele solutiei, un sistem de procesoare OmniTrax poate fi configurat pentru alimentare locala sau alimentare prin retea. OmniTrax se poate interfata si chiar alimenta senzori si echipamente externe prin intrarile si iesirile auxiliare tip contact uscat de releu.




sursa: http://www.magal.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu