luni, 11 mai 2015

Sisteme de detectie si avertizare la incendiu îmbunătățite pentru clădiri mai sigure




Un nou standard ISO cu privire la proiectarea și instalarea de sisteme de detectie si avertizare la incendiu și de alarmă va ajuta la salvarea de vieți și proteja proprietatea și mediul.

Scopul unor astfel de sisteme este de a fi capabil de a detecta un incendiu în interiorul sau în afara unei structuri cât mai curând posibil. În trecut, performanță echipamentelor a fost adesea împiedicată de proiectare și instalarea precara a sistemului, precum și întreținerea necorespunzătoare.

Pentru a lucra bine, un sistem de detectie si avertizare la incendiu trebuie să fie instalata și întreținut corect de personal cu experiență. Aici este unde ISO 7240-14: 2013 intervine.

Am vorbit cu Peter Parsons, presedinte al comitetului tehnic ISO / TC 21, subcomitetul SC 3, care a dezvoltat ISO 7240-14, despre importanța noului standard:

De ce a fost important să se dezvolte ISO 7240-14?

Partea 14 este partea lipsă a puzzle. Pentru prima dată, avem o serie de standarde care se ocupă atât cu echipamentele cat și configurația și instalarea lor. Acest lucru va ajuta la asigurarea ca sistemul de alarmare la incendiu sa previna din timp ocupanții clădirii de un incendiu.

Care sunt beneficiile ISO 7240-14?

Este minunat a putea reunii diferitele standarde de sisteme de detectie si avertizare la incendiu  în proiectarea și instalarea unui sistem standard. Cu cat mai devreme putem detecta un incendiu, cu atat mai multe șanse avem de reducerea pierderilor umane și materiale. Acest standard va ajuta la salvarea vieților ocupanților clădirii.

Cine va beneficia de acest standard internațional?

Experți din întreaga lume au adunat cunostiintele în acest standard, oferindu-ne o soluție de sistem de siguranță care poate fi adoptata pe scară largă, în special în țările în care incendiile cladirilor continuă să producă o rata, inacceptabil de mare, de deces.

Deși multe țări dezvoltate au standarde naționale pentru sisteme de detectie si avertizare la incendiu în clădiri, ISO 7240-14 este deosebit de potrivit pentru economiile emergente, oferind o soluție care poate fi ușor adoptat ca standard național





sursa: http://www.iso.org

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu