marți, 26 mai 2015

Principalul suspect in cazul jafului sangeros comis in Pitesti a fost retinut.



Barbatul in varsta de 33 de ani, prins la Sibiu, a fost retinut marti seara pentru 24 de ore. Pe 16 mai, atacatorul a intrat in locuinta unui om de afaceri si a lovit-o pe sotia acestuia cu o ranga in cap.
Apoi, l-a atacat si pe proprietar, in dormitor, de fata cu unul dintre cei doi copii ai lor, un baietel de 6 ani. Individul a furat din locuinta peste 8000 de euro. Este banuit ca ar fi dat atacuri similare in tara, dar si in strainatate. Pentru identificarea lui, politistii romani au cooperat cu cei din Franta.
Dupa cinci ore petrecute in fata procurorilor, principalul suspect in acest caz, in varsta de 33 de ani, a fost dus incatusat la sediul IPJ Arges. Anchetatorii sustin ca pe data de 16 mai, barbatul a dat lovitura in vila unui milionar din Pitesti, proprietarul unei firme de transport. A atacat-o pe sotia acestuia cu o bata, in curte si aproape ca a omorat-o in bataie. La audieri insa, individul nu ar fi recunoscut nimic, spun surse din ancheta.
Apoi a intrat in casa si l-a lovit pe barbat care, insa, a scapat cu rani mai usoare. Unul dintre copiii cuplului a asistat la scenele de cosmar. Apoi, individul a fugit cu 5000 de euro si 7000 de lei. Desi a fost surprins de camerele de supraveghere imaginile sunt neclare si nu i-au ajutat prea mult pe anchetatori.

Atacatorul ar fi lasat si amprente. Pentru ca este recidivist, se afla deja in baza de date a politiei.
Marius Stefan, prim procuror al Parchetului de pe Langa Tribunalul Arges: "Urmele ridicate de pe obiectele folosite de acea persoana la savarsirea faptei corepund cu profiulul peroanei ce a fost dusa la audieri."
Anchetatorii spun ca, in momentul arestarii, in locuinta sa din Sibiu, el nu a opus rezistenta.
Marius Stefan, prim procuror al Parchetului de pe Langa Tribunalul Arges: "In baza investigatiilor efectuate cu ajutorul ofiterilor de politie din cadrul IGPR-IPJ Arges si, in principal,
pe baza probelor biologice a fost identificat. Din cercetarile efectuate pana in prezent nu s-a putut stabili ca avea vreo legatura cu membrii familiei."
Sotia omului de afaceri, lovita crunt de agresor, este si acum in stare grava si a stat o saptamana in coma. In urma cu doua zile, starea ei s-a imbunatatit, iar medicii spera sa o poata salva. Femeia nu isi mai aduce insa aminte nimic din episodul de cosmar prin care a trecut.
Barbatul este suspectat si ca, la inceputul acestei luni, a comis o fapta identica cu cea de Pitesti, la Mangalia: a intrat peste proprietarul unei firme de pompe funebre, in vila acestuia. Omul a fugit si a scapat, poate, astfel, cu viata. Talharul a plecat cu mana goala pentru ca nu a gasit in casa nici bani si nici bijuterii, dar si aici ar fi lasat amprente.
Individul, practicant de arte martiale, nu a actionat doar pe teritoriul Romaniei. El este suspectat ca a mai dat lovituri, cu o violenta extrema, si in Franta, Elvetia si Olanda. Miercuri va ajunge in fata judecatorilor cu propunere de arestare preventiva.
Instalarea unui sistem de supraveghere profesionist poate ajuta la prinderea infractorilor. Apelati la firme de incredere.
sursa: http://stirileprotv.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu