vineri, 5 iunie 2015

CONTROLUL ACCESULUI, INFLUENTAT DE TRENDURI NOI


controlIndustria controlului accesului va fi influențată de noi trenduri tehnologice, care vor ajuta la extinderea unei piețe globale care deja valorează 3,1 miliarde de dolari.
Potrivit firmei de cercetare IHS, piața globală a controlului accesului electronic, fără China, a crescut cu 6,3% în 2014, ajungând la suma de 3,1 miliarde de dolari. Firma consideră că există anumite tehnologii care vor influența parcursul pieței în următorii ani, printre care se află tehnologia biometricăidentitatea mobilă, serviciile hosted/managed și integratorii IT, scrie Security InfoWatch.
Blaze Kozak, reprezentant IHS, a spus că datele mobile de autentificare devin un megatrend, la nivel global. IHS se așteaptă ca implementările să aibă loc în spitale și pe piețele rezidențiale. De asemenea, firma se așteaptă ca universitățile să adopte devreme această tehnologie, în timp ce afacerile mici și medii, dar și întreprinderile majore vor continua să învețe cum să o implementeze într-un mod cât mai eficient, printre angajați.
,,Biometrica este o ofertă cu parcurs ciclic. În 2013, IHS a prezis o creștere mai înceată a sectorului biometric și mulți furnizori au crezut că tehnologia era prea scumpă și accesibilă doar pentru întreprinderi majore și locuri cu securitate înaltă. Totuși, în 2014, firma a descoperit că biometrica a fost unul dintre cele mai discutate trenduri, la nivel global. Deși prețul pentru tehnologia respectivă nu este accesibil pentru mulți utilizatori, IHS consideră că prețurile vor scădea, mai ales pentru recunoașterea facială și a irisului. IHS consideră că și utilizarea biometricii în alte industrii va crește nivelul de conștientizare al utilizatorilor”, a spus Kozak.
Serviciile hosted/managed (găzduite/administrate) vor crește în popularitate, pe măsură ce națiunile aflate în curs de dezvoltare vor crește salariile și va exista o cerere pentru automatizarea proceselor, dar și a reducerii serviciilor depază. Industria de control acces va deveni mai concentrată în jurul IT-ului, iar pe măsură ce piața se îndreaptă spre această direcție, integratorii vor deveni mai bine pregătiți pentru a oferi servicii ACaaS (Control Acces ca Serviciu), iar utilizatorii vor fi pregătiți să accepte aceste tehnologii, susține firma de cercetare.
Integratorii IT și departamnetele IT vor juca un rol major în securitate, consideră firma de cercetare. Departamentele IT au o influență mai mare asupra proprietarilor de clădiri, deoarece cele mai mari breșe desecuritate au avut loc în domeniul IT, iar multe dintre cele mai valoroase informații ale unei organizații sunt în IT.
Securitatea și departamentele IT pot începe să profite de expertiza altor sectoare, iar sectorul de control accespoate contribui cu criptografia, în timp ce IT-ul poate contribui cu virtualizarea și networking-ul. IHS estimează că spațiul fizic va continua să aibă un rol important în IT, deoarece controlul accesului poate evidenția anomaliile, fapt care poate crea o reacție în lanț de protecție a proprietății intelectuale.
Firma de cercetare crede că aceste trenduri, dar și altele, se vor dezvolta în 2015 și 2016. Europa Occidentală, SUA și Canada vor adopta identitatea mobilă, standarde deschise și servicii găzduite/administrate înaintea altor țări și sub-regiuni.
De asemnea, IHS susține că țările aflate în curs de dezvoltare, mai ales cele din sudul Asiei, continuă să fie țări dificile pentru furnizorii internaționali din domeniul controlului accesului care vor să pătrundă în acea zonă, iar regiunea americană va depăși zona asiatică (în afară de China) până în 2017.



sursa: http://www.securityportal.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu