joi, 4 iunie 2015

VIDEOINTERFOANELE SI ROLUL LOR


vidDomeniul siguranței este mai vast și mai interesant ca niciodată și la fel ca orice alt domeniu al anului 2015, este bazat pe tehnologia din ce în ce mai evoluată.

Sisteme de supravegherealarme care mai de care mai interesante, uși inteligente, interfoane sau, de ce nu, un videointerfon, toate completează cu succes un întreg ansamblu de dispozitive, care contribuie la siguranță cetățeanului.
Siguranța este un termen foarte vast, care se poate împărți în mai multe ramuri. Ai nevoie de siguranță casnică, ai nevoie de siguranță în ceea ce privește propria afacere și nu este niciun secret în faptul că ai nevoie de siguranță publică, scrie Hit.ro
Dacă siguranță publică depinde de autorități, cea casnică și cea a afacerii depinde în totalitate de tine. Pentru asta, trebuie să te informezi extrem de bine și să achiziționezi sisteme de alarmăcamere de supraveghere video,interfoanevideointerfoane sau soluții cât mai complexe pentru intrările în locația protejată.
Dintre toate acestea, videointerfoanele sunt indispensabile. Indiferent că vrei să protejezei o casă sau un bloc, acestea reușesc să sporească siguranța din interior și să restricționeze accesul persoanelor neautorizate.
Până recent, soluția cea mai adoptată era cea a interfoanelor, odată cu apariția și cu dezvoltarea videointerfoanelor însă, interfoanele încep să fie înlocuite iar motivul este cât se poate de simplu: videointerfoanele sunt mult mai complexe și oferă mai multe beneficii. Practic, acestea permit comunicare atât video, cât și audio, îi permit utilizatorului din interiorul spațiului protejat să identifice apelantul încă înainte de a răspunde și oferă o flexibilitate foarte mare.
Care sunt funcțiile pe care le mai poate îndeplini un videointerfon?
Atunci când vorbim despre videointerfoane, majoritatea oamenilor se gândesc la dispozitive care transmit o imagine și un semnal sonor, permițând în felul acesta comunicarea. Ele pot fi însă mult mai complexe, putând să îndeplinească mult mai multe roluri:
Pot transmite mesaje. Unui sistem de videointerfon i se poate asocia mesagerie, în așa fel încât atunci când nu răspunzi, să fie salvată poza apelantului , data la care a sunat și un mesaj pe care l-a transmis;
Sunt performante în ceea ce privește controlul accesuluiVideointerfoanele clasice sunt ca și interfoanelenormale, oferind acces pe baza unei chei sau pe baza unui cod. Videointerfoanele moderne însă, pot oferi acces pe bază de privire, de voce sau de amprentă, scăzând extrem de mult riscul de a fi păcălite;
Pot înregistra imaginile filmate. Imaginile surprinse de un videointerfon pot fi salvate pe un server pentru a putea fi urmărite ulterior.
Cum alegi videointerfonul perfect pentru spațiul pe care vrei să îl protejezi?
Alegerea videointerfonului se face în urma unei analize foarte atente a întregii locații și a necesității utilizatorilor. Dacă vrei un videointerfon într-un bloc de locuințe, trebuie să ții cont de numărul de familii, de mărimea spațiului protejat, de numărul de intrări în clădire și evident, de cât de bine se înțelege fiecare utilizator cu tehnologia. În cazul în care există bătrâni în bloc, trebuie să existe unele cursuri de informare, care să îi învețe să se descurce cu videointerfonul.
De asemenea, trebuie să ții cont de gradul de luminozitate în care va filma videointerfonul și de gradul desecuritate pe care îl dorești. Vei putea opta pentru infraroșu și pentru o diversitate foarte mare de dotări care să crească nivelul de siguranță din clădire.
Alături de un videointerfon, este recomandat și un sistem de alarmă, precum și un sistem de supraveghere video
Fiind vorba despre un sistem destul de complex, alegerea videointerfonului trebuie să se facă cu ajutorul unui specialist, care să îți poată descoperi cu ușurință necesitățile și să îți ofere soluțiile cele mai ieftine și mai eficiente.
Un lucru este cât se poate de clar însă: videointerfonul este un dispozitiv care nu este sub nicio formă un moft și poate să îmbunătățească foarte mult calitatea vieții și siguranță pe care o au locatarii unei clădiri sau angajații unei companii structurată pe mai multe etaje. 

sursa:http://www.securityportal.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu