luni, 15 iunie 2015

TEHNOLOGIA CLOUD: IMPACTUL EI ASUPRA SECURITATII FIZICE


cloudServiciile cloud oferă din ce în ce mai multe oportunități pentru integratorii din domeniul securității de a-și diversifica ofertele.
La fel ca și în cazul altor afaceri, industria securității este influențată de către tehnologia cloud. Furnizarea de servicii IT externalizate devine o normă. Sistemele pe bază de cloud care profită de Internet și rețele reprezintă o proliferare mai rapidă a monitorizării de la distanță a sistemelor, scrie Source Security.
Schimbările de parole, restartări, actualizări de software și sănătatea sistemului pot fi verificate și efectuate fără multă dificultate. Integratorii pot verifica statutul sistemelor și pot determina ce trebuie reparat înainte să ajungă la sediul clientului. Serviciile reprezintă o formulă câștigătoare care oferă fluxuri puternice lunare de venit și crește valoarea generală a unei companii care oferă servicii de integrare.
Un exemplu de companie care a apelat la tehnologia cloud este Strauss Security Solutions, o companie care administrează servicii oferite de compania Brivo, un furnizor de tehnologie pentru control acces.
,,Pentru a fi competitiv în industria securității, trebuie să ții pasul cu tehnologia și ofertele. Dacă nu ne adaptăm industriei în mod constant, noi și clienții noștri vom rămâne în urmă”, a explicat Karen Goldsworth, reprezentant Strauss Security Solutions.
Aceasta a spus că prin ofertele Brivo, compania poate oferi o soluție de acces prin card găzduită pe web, dar și o opțiune CCTV, iar integrarea acestora printr-o soluție găzduită oferă noi oportunități pentru venituri.
,,Obiectivul nostru pe viitor este să oferim o opțiune și mai avansată a serviciilor administrate. Lucrăm cu multe companii și considerăm că acesta ar fi un beneficiu foarte mare pentru ele, prin faptul că am prelua responsabilitatea acestui tip de management”, a adăugat Goldsworth.
Progresul tehnologiei cloud
Lee Odess, reprezentat Brivo, a spus că industria va observa creșteri mari în sectorul serviciilor administrate și al cererii utilizatorilor ca tehnologia de control acces să ajungă în cloud.
Acesta spune că tehnologia cloud va fi influențată de trei trenduri semnificative
1. Big Data: Deoarece din ce în ce mai multe produse sunt conectate la Internet și transmit date către cloud, pot fi descoperite trenduri, datele pot fi fuzionate cu alte informații și se poate face analiză predictivă. ,,Ce vom face cu toate aceste date va schimba modul în care clientul va interacționa cu securitatea fizică”, a explicat Odess.
2. Spațiile sociale: Deoarece produsele sunt conectate la Internet și pot comunica prin Bluetooth, ,,lucrurile” din Internet of Things au capacitatea de a răspunde și reacționa în timp real. De exemplu, atunci când cineva este invitat la o conferință, telefonul transmite identitatea sistemul de management al vizitatorilor, iar utilizatorul este autentificat. Ulterior, poate trimite un mesaj confirmând faptul că vizitatorul a ajuns și este chemat un lift, iar alte dispozitive vor acționa pentru a oferi o interacțiune fără dificultăți, a spus reprezentantul Brivo.
3. Dispozitivele purtabile: Acestea vor interacționa cu securitatea fizică și va fi necesar ca ele să fie incluse în ecosistem. ,,Acest lucru deja se întâmplă cu Apple Watch”, a încheiat Odess.
Integratorii de sisteme au nevoie de concentrare, disciplină și eforturi continue pentru a pune în funcțiune noile servicii, însă beneficiile acestora vor fi reprezentate de faptul că firmele lor vor deveni mai puternice și vor putea oferi mai multă valoare utilizatorilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu