marți, 9 iunie 2015

SEMNALELE TRANSMISE DE CREIER, FOLOSITE PENTRU AUTENTIFICARE


bioO echipă de cercetători din New York a dezvoltat o metodă de autentificare a indivizilor, folosind semnalele transmise de către creier.
Potrivit SCMagazine, cercetătorii au studiat tiparele creierelor a 45 de voluntari în timp ce aceștia citeau mai multe litere. Aceștia au descoperit că răspunsurile indivizilor erau destul de diferite încât un computer putea identifica pe fiecare voluntar cu o precizie de 94%, fapt care sugerează că această tehnică ar putea fi folosită pentru sisteme de securitate.
Sarah Laszlo, cercetător în cadrul Universității Binghamton din New York, a spus că metoda este atractivă deoarece semnalele transmise de către creier nu ar putea fi furate în moduri în care ar putea fi amprentele.
Totuși, este necesară mai multă cercetare până când tehnologia ar putea fi adaptată pentru uz comercial. Alan Goode, director al companiei Goode Intelligence, specializată în tehnologie biometrică, a spus că precizia de 94% este un număr prea mic pentru uz practic.
,,Nu ai vrea să te bazezi pe acel nivel de acuratețe, metodele tehnologiei biometrice au, în general, o precizie de 99,8% și chiar și acel 0,2% este o problemă prea mare pentru unele companii. Aș spune că rata de 94% va fi îmbunătățită, algoritmii vor putea reacționa în funcție de condițiile de mediu. Probabil că cercetătorii caută fonduri pentru a comercializa tehnologia, acest lucru ar da rezultate mai bune”, a spus Goode.
Precizia nu este singură problemă a acestei metode, ci și modul de utilizare a acesteia. Potrivit unui cercetător din domeniul biometricii, ar exista anumite dificultăți practice legate de această tehnologie. ,,Ar trebui să ai un scanner de rezonanță magnetică nucleară cu tine, iar acestea nu sunt mici. Totuși, acest lucru s-ar putea întâmpla. Cercetările arată noi oportunități; scannerele de amprente erau, la un moment dat, mari și disponibile doar pentru polițiști. Doar pentru că sunt mari acum, nu înseamnă că vor fi și pe viitor”, a spus cercetătorul.


sursa: http://www.securityportal.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu