luni, 20 iulie 2015

CONSUMATORII PREFERA METODE BIOMETRICE DE AUTENTIFICARE


bioMajoritatea utilizatorilor sunt de acord cu folosirea metodelor biometrice de autentificare precum verificarea amprentei în loc de metode tradiționale.

Potrivit unui raport publicat de Accenture PLC, abordările tradiționale precum numele de utilizator și parole sunt considerate ineficiente, iar utilizatorii preferă metode biometrice de autentificare. Raportul a fost realizat după ce 24.000 de consumatori din 24 de țări au răspuns la întrebări legate de utilizare, atitudini și așteptări legate de servicii digitale și Internet of Things, scrie Security InfoWatch.
Deși aproximativ 55% dintre consumatori nu sunt încrezători în securitatea datelor personale, 60% dintre aceștia consideră că numele de utilizator și parola sunt metode depășite. Având în vedere că Internet of Things devine o tehnologie din ce în ce mai populară, securitatea datelor personale a devenit un factor critic pentru utilizator. Potrivit unei alte analize realizată de Accenturebreșele de securitate au crescut de opt ori mai mult în ultima decadă.
Internet of Things este definit ca o rețea globală cu dispozitive, echipamente și aplicații conectate care se pot conecta, pot comunica și se pot controla reciproc, cu intervenție minimă din partea utilizatorilor.
,,Metoda folosirii numelor utilizatorilor și a parolelor pentru autentificare ar putea dispărea în curând. Consumatorii sunt din ce în ce mai frustrați față de aceste metode deoarece nu mai sunt fiabile pentru protejarea datelor personaleprecum adrese de email, numere de telefon și istoria achizițiilor”, a explicat Robin Murdoch, reprezentant Accenture.
Raportul arată și faptul că utilizatorii din India și China sunt cei mai deschiși față de metode alternative de verificare a identității.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu