marți, 21 iulie 2015

POLITIA DIN NEW YORK TESTEAZA UN SOFTWARE CE PREZICE INFRACTIUNI


prPoliția din New York testează un software care utilizează date din cartiere și activitatea infracțională pentru a crea modele statistice pentru prezicerea infracțiunilor.
Software-ul, denumit Hunchlab, a fost dezvoltat de compania Azavea și va fi folosit într-un proiect pilot în trei secții de poliție din orașul New York, pe o perioadă de doi ani, scrie SecurityMagazine.
,,Software-ul modelează statistici despre infracțiuni bazându-se pe tipare temporare (timpul zilei, ziua săptămânii), condițiile meteorologice, factorii de risc ai mediului, indicatori socioeconomici, niveluri istorice ale infracțiunilor și tipare care se repetă care ajută departamentele de poliție să înțeleagă și să răspundă mai eficient în fața infracțiunilor, utilizând resursele disponibile”, a explicat un purtător de cuvânt al Poliției din New York.
Poliția intenționează să înlocuiască baza de date existentă, dezvoltată împreună cu IBM la începutul anilor 2000, cu un sistem de fuziune a datelor, care ar permite acces în timp real la surse interne și externe precum senzori, cititoare de numere de înmatriculare, baze de date și social media.
,,Activitatea predictivă va permite Poliției din New York să ia decizii mai bune legate de misiunile sale. Departamentul a experimentat cu algoritmi personalizați care au putut prezice mai bine incidente criminale față de hotspot-urile de analiză tradiționale”, se arată într-un document al Poliției.
În raport se arată faptul că investiția în centrul de date va valora aproximativ zece milioane de dolari, iar sistemul de analiză și actualizările vor ajunge la suma de 45 de milioane de dolari

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu