luni, 13 iulie 2015

PIATA REZIDENTIALA SI ECHIPAMENTELE DE SECURITATE IN EUROPA


secPiața rezidențială pentru echipamentul contra intruziunii în regiunea EMEA va depăși suma anuală de 500 de milioane de dolari până în 2019, susține IHS.
Potrivit unui nou raport publicat de firma de cercetare, sectorul rezidențial va avea o rată anuală de creștere de 3%, începând de la suma de 440 milioane de dolari în 2014, scrie Security InfoWatch.
,,Piața rezidențială este afectată în mod negativ de instabilitatea politică din Ucraina și zonele înconjurătoare din Europa de Est. Totuși, pe măsură ce aceste presiuni vor scădea, IHS prezice faptul că piața va crește datorită construcțiilor, o disponibilitate mai mare a veniturilor și creșterea popularității produselor wireless și pentru automatizare a locuințelor în Europa de Vest”, a spus Jimmy Dearing, analist IHS.
Evoluția sistemelor de securitate și a caselor inteligente a luat o formă în SUA, acestea crescând în materie de rată de penetrare a produselor, dar și a mediei cheltuielilor făcute de clienți. Capacitatea de a integra un panou de control cu un smartphone oferă utilizatorilor beneficii precum notificare atunci când alarma este oprită de copiii care ajung acasă sau de capacitatea de a porni sistemul de la distanță. Această funcționalitate crescută a devenit un factor cheie pentru ascensiunea pieței, a explicat Dearing.
În regiunea EMEA (Europa, Orientul Mijlociu și Africa), managementul energiei rămâne factorul important legat de cerere, securitatea fiind un gând secundar când vine vorba de procurarea unui sistem de administrare a locuinței.
Totuși, într-un mod similar procedeelor din SUA, mai multe companii europene testează produse inteligente desecuritate. Orange a introdus soluția ,,Inteligentny Dom” în Polonia, în 2013 și produsul Z-Wave ,,Homelive” , în Franța, anul 2014. De asemenea, SRF a introdus soluția ,,SRF Home” la jumătatea lui 2014, însă companiile se află încă în stadii incipiente ale pătrunderii pe această piață, iar IHS consideră că ar putea dura până la doi ani până să existe un impact semnificativ asupra pieței rezidențiale.
Există dovezi care sugerează că furnizorii tradiționali de pe piața echipamentelor contra intruziunii doresc să profite de schimbarea cererilor. În cadrul evenimentului IFSEC 2015, aceștia au prezentat noi soluții de automatizare a clădirilor și produse wireless. Termostate, camere, senzori de mediu și intercomuri au fost prezentate, dar și tehnologii noi, precum detectori wireless fotoelectrici de securitate.
Firma consideră că pătrunderea în sectorul rezidențial a companiilor care oferă servicii multiple va accelera tranziția către utilizarea produselor wireless de securitate. Se estimează că senzorii wireless și panourile de control vor reprezenta produse a căror vânzare va crește, la o rată mult mai rapidă față de cea prevăzută în mod inițial. Factori care contribuie la acest trend sunt și o durată mai mare a vieții bateriei și disponibilitate mai mare a produselor accesibile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu