marți, 21 iulie 2015

TEHNOLOGIA BIOMETRICA: NOI METODE DE IMPLEMENTARE


secTehnologia biometrică devine o opțiune interesantă pentru utilizatori, datorită pătrunderii pe piață a unor soluții ieftine și fiabile.
Pe parcursul anilor, ascensiunea tehnologiei de securitate biometrică s-a confruntat cu probleme legate de cost și rate scăzute de adopție a utilizatorilor. Prețurile au fost mai mari față de soluțiile tradiționale, iar utilizatorii nu au fost de acord cu stocarea datelor biometrice personale de către angajatori sau guvern, scrie Source Security.
,,Cred că acest lucru se schimbă. Oamenii utilizează tehnologie de amprentă pentru a se autentifica în conturile personale. Ei înțeleg că acesta este un mod bun de a-și proteja informațiile stocate pe dispozitive. Putem observa și tehnologii noi, precum dispozitive purtabile cu forme de tehnologie biometrică prin care utilizatorul poate fi identificat, obținând astfel acces la o ușă”, a explicat Rueben Orr, reprezentant al firmei de securitate Security Install Solutions (SIS).
Tehnologia biometrică tradițională
În rândul acestor tehnologii se află amprentarecunoașterea irisului, a retinei sau cea a vocii. Cea mai frecvent utilizată tehnologie rămâne amprenta, susține Orr, deoarece cititoarele de amprente sunt mai accesibile, în materie de preț, la fel ca și aplicațiile software care utilizează sisteme de amprentă.
Recunoașterea retinei, care necesită emiterea unei lumini în spatele ochiului, este considerată prea invazivă.Recunoașterea irisului, care scanează tiparul irisului, crește în popularitate. ,,Noile tehnologii biometrice pătrund pe piețe. În prezent, putem măsura rata bătăilor inimii, un aspect unic fiecărui individ”, a spus Orr.
Niveluri suplimentare de securitate pentru autentificare
Tehnologia biometrică este utilă pentru că adaugă un strat de autentificare. ,,Noi verificăm identitatea unei persoane la trei niveluri. Primul nivel este bazat pe ceea ce ai – un card de control acces. Urmează ceea ce știi – un număr de identificare sau un PIN. Al treilea nivel este ceea ce ești, acolo unde intervine tehnologia biometrică”, a explicat reprezentantul SIS, care a adăugat că sistemele cu autentifcare în doi sau trei pași pot bloca sisteme, dacă sunt utilizate incorect.
Sisteme biometrice pentru card de credit
Un alt domeniu în care tehnologia de securitate biometrică este în ascensiune. Fiindcă furtul de identitate și cel al informațiilor clienților reprezintă o amenințare gravă, Orr consideră că firmele care folosesc carduri de credit vor cere autentificare biometrică pentru utilizarea acestora.
Pentru a opri ascensiunea acestor amenințări, companiile dezvoltă soluții biometrice. MasterCard și Zwipe lucrează la două sisteme biometrice pentru card de credit, unul bazându-se pe amprente, iar celălalt pe bătăile inimii.
Accesibilitate și conveniență
,,Cred că industria financiară va dezvolta certificate digitale biometrice și dispozitive purtabile care vor ajuta la securizarea procesului de comercializare. Pe măsură ce aceste soluții vor pătrunde pe piață, acestea vor deveni accesibile pentru adaptare și utilizare în domeniul securității fizice, prin intermediul unor modalități care elimină neplăcerile. De exemplu, ai putea purta o brățară care transmite date unui cititor și te conectează, în timp ce te apropii de ușă – eliminând nevoia de a scoate un card din buzunar, de a-l prezenta cititorului și de a-l pune la loc”, a încheiat Orr.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu