marți, 28 iulie 2015

SECURITATEA SI SUPRAVEGHEREA VIDEO: IMPACTUL IOT ASUPRA DOMENIULUI


supSectorul securității și al supravegherii video trece printr-o perioadă importantă, noile tehnologii având un impact important asupra trend-urilor din domeniu.

Oportunitatea supravegherii inteligente
Internet of Things reprezintă un subiect dezbătut intens în domeniul tehnologiei. Deși reprezintă un trend relativ nou, acesta crește exponențial. Potrivit unor estimări, IoT va conecta 50 de miliarde de dispozitive (fără PC-uri, smartphone-uri și tablete), până în 2020 – 250 dintre acestea se vor conecta în fiecare secundă. De asmenea, valoarea economică a IoT va atinge suma de 19 trilioane până în 2020. Aceste cifre au stârnit interesul tuturor, precum compania IBM, care a investit trei miliarde de dolari în divizia IoT proprie. Astfel, tehnologia ar putea avea un impact major și asupra supravegherii video, pe măsură ce organizațiile vor căuta să conecteze dispozitive, să crească securitatea și să creeze soluții inteligente de supraveghere, scrie Source Security.
Abordări redefinite de IoT
Pentru mulți ani, obiectivul principal în industria supravegherii video a fost conectarea sistemelor la rețele cu protocol IP. Următoarea fază, machine-to-machine (M2M), a dus la crearea unei industrii bazată pe dispozitive conectate, iar sistemele IP de supraveghere video s-au integrat perfect. Exemple de succes ale M2M sunt soluțiile de detectare GPS și monitorizarea de la distanță. Rezultatul acestor migrații este reprezentat de cantități uriașe de date pe care afacerile au fost nevoite să le administreze.
Odată cu noile îmbunătățiri din rețelele mobile (conexiuni de viteză mare LTE), tehnologie cloud sau fibră optică, a apărut tehnologia IoT, care oferă o abordare holistică atunci când sistemele conectate și datele generate sunt analizate la nivel local, sau pe cloud, oferind executivilor informațiile necesare, într-o interfață personalizată.
Aplicații – IoT în industria minieră
În industria respectivă, tehnologia poate optimiza operațiunile și poate reduce riscul. Poate fi utilizată pentru monitorizarea operațiunilor și a materialului video, traficul din mine poate fi estimat, iar sub-sistemele pot fi administrate. Soluțiile avansate de supraveghere video, cu bază IoT, pot fi utilizate pentru a citi senzori și pentru a-i integra. Astfel, IoT poate oferi un cumul de senzori conectați care pot ajuta la reducerea punctelor de eșec. Prin implementarea tehnologiei IoT, costurile pentru operațiuni pot fi reduse cu 10-25%, precum cele asociatea cu numărarea oamenilor și a vehiculelor sau cu detectarea nivelului temperaturilor.
Supravegherea inteligentă în domeniul aviației
Un Airbus A380-1000, care va fi gata în 2020, va avea 10.000 de senzori pe aripă. O aeronavă de asemenea dimensiuni va genera opt TB de date zilnic, care pot fi adunate și analizate. Un aspect aparte este faptul că datele generate de senzori nu sunt analizate, existând, astfel, o oportunitate uriașă pentru IoT în acest domeniu. Vulnerabilitățile de securitate reprezintă o cauză majoră de îngrijorare pentru această industrie, iar supravegherea video inteligentă și sistemele cu senzori pot fi utile. Prin analizarea senzorilor conectați și a datelor generate, traficul aerian poate fi mai sigur.
Noi locuri de muncă
Spre deosebire de trecut, atunci când sistemele de supraveghere video ofereau soluții  tactice afacerilor și reprezentau costuri mari, IoT oferă informații și suport strategic. Pentru administrarea acestor sisteme intelginte de supraveghere, sunt necesari experții. Organizațiilor vor fi nevoite să antreneze și să angajeze experți care pot transforma modelul securității fizice într-unul holistic, concentrat pe securitate IoT. Profesioniștii bine pregătiți vor administra sistemele IP, vor înțelege beneficiile și riscurile aferente și vor implementa sisteme IoT care nu vor compromite componenta de securitate fizică. Prin adăugarea acestor eperți, afacerile pot avea parte de o ascensiune fără precedent.
Supravegherea video este un proces care necesită resurse. Dacă industria securității poate folosi IoT într-un mod corespunzător, poate crea un spațiu important în această piață. Înainte de IoTsupravegherea video oferea suport funcțional. Prin integrarea supravegherii video și a IoT, soluțiile de securitate fizică vor putea oferi ajutor în situații complexe precum managementul operațiunilor, administrare predictivă, reducerea riscurilor și a costurilor și managementul conflictelor.
Iot asigură faptul că firmele din domeniul supravegherii video nu vor vinde doar camere de supraveghere. Prin migrația de la analog la IP și o adoptare a IoT, securitatea fizică va deveni supraveghere inteligentă, un trend de care companiile pot profita.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu